Kvinnor och män i branschen


2008-11-24

Bison har skrivit ett inlägg som jag måste berätta om och även länka vidare!

Han skriver om vårat ansvar till att få ett jämlikare samhälle

"Det handlar om att ge kvinnor samma chans att lyckas och misslyckas som männen haft i årtusenden. Jag kan INTE se att det utrymmet finns idag. Idag måste din stjärna lysa extra starkt om du ska få en plats på scen om du är kvinna, medan män tillåts vara halvduktiga hela vägen till banken."

Han berättar t.ex. om SIME konferensen som hade en mansdominerande publik men även talare, han berättar även om Nour artikel på NewsMill om hur hon ser på sin mansdominerande värld.
Det lustiga ur det hela (om man nu kan tycka det är lustigt) är att han berättar om hur män har tagit detta så personligt och agerat på defensiven. De har skrivit låga kommentarer där påhopp är bättre än ett acceptans.

Samma sak händer på bisons blogg där kommentarerna flödar av bortförklaringar och defensiva istället för att omfamna en idé som bara gör samhället starkare.

Jag håller även med Sara på Online Pr att arbetsgivare måste ta ansvar, men kvinnor får inte ge upp och vi måste faktiskt sträva för att lyckas för om vi inte gör det kommer ingen att göra det åt oss.Kommentarer

Lämna en kommentar