Utvecklare toknöjda med Ruby


2009-03-05

IDG.se skriver att Evans Data Group har genomfört en undersökning om vilka scriptspråk de tyckte bäst om bland 500 utvecklare världen över. Bland de 12 parametrar som bedömts av utvecklarna finns lätthet att använda, säkerhet, hur bra samfundet runt skriptspråket fungerar och felhantering.

På andra plats efter PHP i undersökningen kommer Ruby, som utvecklarna bland annat rankar som det lättaste språket att använda och det språk som har bäst felhantering. Python kommer på tredje plats, med bäst placering i kategorin minneshantering.

Tycker det är fantastiskt roligt att Ruby som ändå är relativt "nytt" kommer på andra plats. Helt logiskt iofs, Ruby är verkligen ett intuitivt och vackert språk. Och då höll jag på med Perl och PHP i ca 8 år innan jag hittade det.

Ola Bini kommer även med en insiktsfull kommentar:


Ola Bini, utvecklare och skriptspråkexpert på Thoughtworks, säger att PHPs topplacering kan ha att göra med att det är lätt att snabbt få till en lösning som fungerar. Däremot lämnar PHP en del i övrigt att önska när det gäller enkelhet att underhålla en existerande lösning.

Läs hela artikeln på http://www.idg.se/2.1085/1.215960/php-vinnare-bland-utvecklareKommentarer

Lämna en kommentar