Första intrycken av Google Chrome


2008-12-10

Jag har varit lite trög men igår installerade jag till slut google chrome betan och jag måste säga att jag är lite imponerad. Saker funkar, och det går snabbt. Flashfilmer som har en förmåga att bråka för mig i firefox sen version 2.0+, funkar direkt. Den för över mina lösenord med en vettig migrationtool. Med många tabbar öppnade i firefox börjar saker gå segt, i chrome rullar det på bra. Nu har jag förvisso en hel del pluggins i firefox, så detta är inte direkt en vetenskaplig benchmark.

Det verkar logiskt att flera datortillverkade funderar på att leverera google chrome per default av många olika anledningar. Den är en väldigt bra minimalistisk webbläsare, speciellt för javascriptunga web 2.0 sidor.

Dessutom så brukar malwaretillverkarna tillsammans med hackers bli intresserade först när en produkt har nått upp till en viss spridning på marknaden. Så google får automatiskt ett säkerhetsförsprång bara för att deras produkt är så ny.

Har du inte prövat Chrome än så gör det. Förhoppningsvis kommer vi få se plugins av typ det utmärkta adblock+ för firefox som stoppar alla irriterande flashbanners på dn.se / aftonbladet.se när Chrome släpps i version 1.0..

// ErikKommentarer

Lämna en kommentar